Близо 900 души са вече арестувани в Еквадор от вторник в

...
Близо 900 души са вече арестувани в Еквадор от вторник в
Коментари Харесай

Еквадор задържа 900 души от началото на размириците

Близо 900 души са към този момент задържани в Еквадор от вторник  в рамките на  интервенцията на националната сигурност против насилието и размириците в страната. Това оповестява CNN, като цитира изказване от президентството на Еквадор.

94 от арестуваните , както ги дефинират управляващите.

Припомняме, че и вълнения в пандизите. Вълната от принуждение стартира с бягството от пандиза на един от най-могъщите наркобосове в Еквадор предишния уикенд.

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа разгласи във вторник, че Той подреди на силите за сигурност да обезвреждат няколко незаконни групировки, упрекнати в разпространяване на извънредно принуждение. Нобоа също дефинира 22 незаконни групировки като " терористични " организации в президентския декрет.
 Военни и полиция работят за освобождение на взетите за заложници надзиратели в Еквадор
Военни и полиция работят за освобождение на взетите за заложници надзиратели в Еквадор

Рязък скок на насилието в латиноамериканската страна

Като спомагателна мярка държавното управление на Еквадор разгласи в четвъртък, че чужденците, които желаят да влязат в страната от Колумбия или Перу , ще би трябвало да дават удостоверение за съдимост. Това е мярка , предопределена да предотвратява и управлява влизането на лица, които съставляват опасност или риск за публичната сигурност. Нобоа твърди, че 90% от задграничните пандизчии в Еквадор са колумбийци, перуанци и венецуелци.

Насилието беше провокирано от бягството на високопоставения водач на бандата Адолфо " Фито " Масиас от затвор в Гуаякил в неделя. След бягството на Фито и декларацията затворническата организация на Еквадор заяви за произшествия в най-малко шест пандиза в разнообразни провинции в неделя. След това незаконните групи се впуснаха във вълна от насилствени офанзиви в проява на мощ, предопределена да обезсърчи напъните за угнетяване на активността им.
 Перу разгласи изключително състояние по границата с Еквадор
Перу разгласи изключително състояние по границата с Еквадор

След вълната от принуждение, която заля страната

Правителството на Перу северната си граница с Еквадор. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР